Ulusal Kaynaştırma Uygulamaları Eylem Planı Çalıştayı Düzenlendi.
1965
15:13
07.11.2017

Genel Müdürlüğümüzce düzenlenen “Ulusal Kaynaştırma Uygulamaları Eylem Planı Çalıştayı” 06 Kasım 2017 tarihinde Antalya’da başladı.

Millî Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı temsilcileri, bünyesinde özel eğitim bölümü bulunan üniversitelere mensup akademisyenler, il/ilçe millî eğitim müdürleri, STK temsilcileri, okul/kurum yöneticileri, öğretmenler ile veli ve öğrencilerin katılımları ile gerçekleştirilen Ulusal Kaynaştırma Uygulamaları Eylem Planı Çalıştayı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil GÜNGÖR’ün açılış konuşmalarıyla başladı. Konuşmalarında özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin bir kısmının özel eğitim okul/kurumlarında eğitimlerine devam ettiğini; büyük bir çoğunluğunun ise kaynaştırma ve bütünleştirme uygulamaları yoluyla eğitim hizmetinden yararlandığını ifade eden Genel Müdür Celil GÜNGÖR, eylem planının ilgili tüm tarafların görüş ve önerileriyle şekillendirilmesi gerektiğini belirterek bu kapsamda etraflı bir yol haritasına ihtiyaç duyulduğu için bu çalıştayı düzenlediklerini belirtti. Ülkemizdeki özel eğitim ile ilgili mevzuatın birçok ülke ile eşdeğer nitelikte olduğunu vurgulayan GÜNGÖR, “çalıştaya katılan tüm paydaşların görüşlerine ihtiyaç duyulduğunu, bu nedenle önümüzdeki aylarda öneri toplama çabalarının zenginleştirileceğini; üniversiteler, diğer bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşları ile ortak bir dil oluşturulmasının gerekliliğini” ifade etti.

Çalıştay, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil GÜNGÖR’ün konuşmalarından sonra Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Rüya ÖZMEN’in “Mevcut Durum, Sorunlar ve Çözüm Önerileri”, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan SARI’nın “Ülkemizde Etkili Kaynaştırma Uygulamaları ve Stratejik Yaklaşımlar” ve Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Seray Olçay GÜL’ün “Kaynaştırma Yoluyla Eğitim Uygulamalarının Tarihçesi” başlıklı sunumlarıyla devam etti. Ayrıca zorunlu eğitimini bir özel eğitim öğrencisi olarak kaynaştırma uygulamaları yoluyla tamamlayan Huzeyfe AYDIN da konuşarak konu ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.  

Katılımcılardan oluşturulan alt grupların eylem planı taslağının geliştirilmesine yönelik çalışmaları ile devam eden çalıştay, 10 Kasım 2017 Cuma günü sona erecektir.

07-11-201707-11-201707-11-2017

Yayın Tarihi: 07.11.2017