Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Kapsamında Özel Eğitim Uygulama Okulu Programlarının Güncellenmesi
667
22:37
29.11.2024

Genel Müdürlüğümüz tarafından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Kapsamında Özel Eğitim Programlarının Güncellenmesi" konulu çalışma, Ankara'da yer alan uzman akademisyenlerin, eğitimcilerin ve Bakanlığımızın ilgili Genel Müdürlüklerinden davet edilen uzmanların katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşmalarını gerçekleştiren,  Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Gökçağrı GÜREL, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin ilk açıklandığı andan itibaren Genel Müdürlüğümüzün program çalışmalarına ivedilikle başladıklarını; bugünkü çalışmada ise hâlihazırda yer alan mevcut programların içeriği, uygulanabilirliği ve anlaşılabilirliği ile Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne uyumunu ana başlıklar olarak ele almayı planladıklarını belirtti.

"2018 yılında yayımlanan mevcut programlarımız, özel eğitim ihtiyacı duyan öğrencilerimize sağlam bir temel sunmuş ve onların eğitim süreçlerinde önemli bir yapı taşı oluşturmuştur. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda yapılacak bu çalışmaların yalnızca bugünün değil, geleceğin eğitim sistemine de ışık tutacağı muhakkaktır." diyerek sözlerini tamamladı.

Çalışmada sırasıyla Prof. Dr. Tevhide KARGIN, Prof. Dr. Birkan GÜLDENOĞLU, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığından Dr. Merve IRMAK CANBULAT ve Ortaöğretim Genel Müdürlüğünden Dr. Mustafa KANDIRMAZ, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında "Özel Eğitim Programları" merkezli sunumlarını gerçekleştirdiler. Prof. Dr. Birkan GÜLDENOĞLU konuşmasında, var olan programların Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne uyumlu olacak şekilde güncellenmesiyle programların daha kapsayıcı, eşitlikçi ve işlevsel bir formata getirilebileceğini belirtti. Çalışmaya ayrıca Araştırma-Geliştirme, İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Meryem KABATAŞ, Doç. Dr. Ufuk ÖZKUBAT ve Dr. Öğretim Üyesi Reşat ALATLI da toplantıya katılarak katkı sundular.

Çalışmanın son günü kapanış oturumuna ise Genel Müdürümüz Doç. Dr. Sayın Mustafa OTRAR ziyarette bulundular. Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda güncellenen özel eğitim programlarımızın özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin eğitime erişimini artıracağına ve topluma daha etkin bir şekilde katılmalarını sağlayacağına inandıklarını belirttiler. Genel Müdürümüz Sayın OTRAR, "Bildiğiniz üzere özel eğitim programlarımız, 2018 yılında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayı ile kabul edilerek uygulamaya konulmuştu. Mevcut itibarıyla Özel Eğitim uygulama okullarımız, I. ve II. kademede onar ders, III. kademede ise dokuz dersin yer aldığı bir yapıya sahip. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında güncellenecek programların, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin eğitime erişimini artırmasını ve topluma daha etkin bir şekilde katılımlarını sağlamasını amaçlıyoruz." diyerek konuşmalarını sonlandırdılar.

Genel Müdürümüz ayrıca çalışmalarına devam eden "Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Sözlüğü" ile Araştırma-Geliştirme, İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığınca yürütülen "Şiddet Algısı Araştırması" çalışma masalarını da ziyaret ettiler

29-11-202429-11-202429-11-202429-11-202429-11-202429-11-202429-11-202429-11-202429-11-2024

Yayın Tarihi: 29.11.2024