REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZLERİNDE GÖREV YAPAN FİZYOTERAPİSTLERE MESLEKİ GELİŞİM PROGRAMI
938
16:43
31.05.2022

 

Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin eğitsel değerlendirme ve tanılamaları, ülkemizde her il ve birçok ilçede bulunan 277 rehberlik ve araştırma merkezlerinde (RAM) görev yapan özel eğitim öğretmenleri, rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar ve fizyoterapistler tarafından yürütülmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri Sayın Bakanımızın gayretleri ile 2021 yılı Aralık ayında 260 fizyoterapist ataması yapılmıştır. Ataması yapılan fizyoterapistlerden 193'ü illerde valiliklerce hazırlanan sözleşmeleri imzalayarak görevlerine başlamışlardır. Ataması olmayan rehberlik ve araştırma merkezlerine ise 2022 yılı Nisan ayında 63 fizyoterapist ataması gerçekleşmiştir.

İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Sayın Aylin Kurt açılış konuşmasında; RAM'larda fizyoterapistlere kadro ihdasının, eğitsel değerlendirme ve tanılama sürecinde disiplinler arası iş birliğinin sağlanması, çoklu değerlendirme yapılarak hizmetin niteliğinin arttırılması katkı sunacağını söyledi.

Daire Başkanı Sayın Aylin Kurt konuşmasının devamında rehberlik ve araştırma merkezlerine ihdası yapılan fizyoterapistlerin bedensel yetersizliği olan bireyleri; mesleki alan sınırları içerisinde olan fizyoterapi ve rehabilitasyon açısından değerlendirerek, bireyin ihtiyaçlarına yönelik destek eğitim rapor dönemi boyunca yapılacak eğitim, gelişimsel destek ve fizyoterapi ve rehabilitasyon faaliyetleri ile ilgili daha doğru bir değerlendirme ve müdahale yapılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Bu eğitimle Bakanlığımızda ilk defa rehberlik ve araştırma merkezlerinde bedensel yetersizliği olan bireylerin eğitsel değerlendirme ve tanılamalarında görev alan fizyoterapistlerin gelişimsel değerlendirme yöntemleri, eğitsel değerlendirme ve tanılama süreçleri, görev ve sorumlulukları, ilgili mevzuatlar ve özlük hakları konularında bilgilendirmeyi amaçlanmakta, böylece ilk defa Bakanlığımızda görev yapacak olan fizyoterapistlerin oryantasyon ve uyum süreçlerinin daha sağlıklı olması ve süreç ile ilgili daha donanımlı bir şekilde hizmet sunmaları hedeflenmektedir.

Genel Müdürümüz Sayın Kemal Varın Numanoğlu konuşmalarında bütüncül değerlendirme sürecinde fizyoterapistlerin katkısının çok anlamlı olduğunu ifade ederek RAM'larda görev yapan ve bugün burada olan tüm katılımcılarımıza teşekkür etti. Konuşmalarının devamında bu eğitimlerde desteklerini ve emeklerini esirgemeyen Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Müjgan Sönmez, Lokman Hekim Üniversitesinden Prof. Dr. Ayşe Karaduman, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Tülin Düger, Prof. Dr. Mintaze Kerem Günel,  Doç. Dr. Numan Demir, Cumhuriyet Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Numanoğlu Akbaş, Karatekin Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Meltem Yazıcı Gülay, Bakanlığımız Personel  Genel Müdürlüğü Daire Başkanlarından Halil Şekercioğlu ile Aykut Bal'a ve Genel Müdürlüğümüz uzmanlarına teşekkürlerini ifade ederek; bu eğitimin tüm özel eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni etti.RAMDA GÖREV YAPAN FİZYOTERAPİSTLERE MESLEKİ GELİŞİM PROGRAMIRAMDA GÖREV YAPAN FİZYOTERAPİSTLERE MESLEKİ GELİŞİM PROGRAMIRAMDA GÖREV YAPAN FİZYOTERAPİSTLERE MESLEKİ GELİŞİM PROGRAMIRAMDA GÖREV YAPAN FİZYOTERAPİSTLERE MESLEKİ GELİŞİM PROGRAMIRAMDA GÖREV YAPAN FİZYOTERAPİSTLERE MESLEKİ GELİŞİM PROGRAMIRAMDA GÖREV YAPAN FİZYOTERAPİSTLERE MESLEKİ GELİŞİM PROGRAMIRAMDA GÖREV YAPAN FİZYOTERAPİSTLERE MESLEKİ GELİŞİM PROGRAMIRAMDA GÖREV YAPAN FİZYOTERAPİSTLERE MESLEKİ GELİŞİM PROGRAMIRAMDA GÖREV YAPAN FİZYOTERAPİSTLERE MESLEKİ GELİŞİM PROGRAMIRAMDA GÖREV YAPAN FİZYOTERAPİSTLERE MESLEKİ GELİŞİM PROGRAMIRAMDA GÖREV YAPAN FİZYOTERAPİSTLERE MESLEKİ GELİŞİM PROGRAMIRAMDA GÖREV YAPAN FİZYOTERAPİSTLERE MESLEKİ GELİŞİM PROGRAMIRAMDA GÖREV YAPAN FİZYOTERAPİSTLERE MESLEKİ GELİŞİM PROGRAMIRAMDA GÖREV YAPAN FİZYOTERAPİSTLERE MESLEKİ GELİŞİM PROGRAMIRAMDA GÖREV YAPAN FİZYOTERAPİSTLERE MESLEKİ GELİŞİM PROGRAMIRAMDA GÖREV YAPAN FİZYOTERAPİSTLERE MESLEKİ GELİŞİM PROGRAMI

Yayın Tarihi: 31.05.2022