KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞTİRME YOLUYLA ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ÖĞRETMEN KILAVUZU VE VELİ REHBER KİTABI HAZIRLANMASI ÇALIŞMALARI KIZILCAHAMAM'DA DEVAM EDİYOR
Genel Müdürlüğümüz, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve UNICEF iş birliğiyle hayata geçirilen "Kaynaştırma/Bütünleştirme Yoluyla Öğrenim Gören Öğrencilere Yönelik Öğretmen Kılavuzu ve Veli Rehber Kitabı Hazırlanması" çalışmaları Kızılcahamam'da devam ediyor. Çalışma; Doç. Dr. Sayın Ufuk ÖZKUBAT, Prof. Dr. Sayın Hasan GÜRGÜR, Prof. Dr. Sayın İ. Birkan GÜLDENOĞLU, Doç. Dr. Sayın Mahmut ÇİTİL, Doç. Dr. Sayın Alpaslan KARABULUT, Doç. Dr. Sayın Hatice Yıldız DURAK, Dr. Öğr. Üyesi Sayın A. Serhat UÇAR, Dr. Öğr. Üyesi Sayın Deniz AKDAL, Dr. Öğr. Üyesi Sayın Yasemin ERTUĞRUL, Dr. Öğr. Üyesi Sayın Cebrail TURNA, Dr. Öğr. Üyesi Sayın Erhan ŞAHİN, Arş. Gör. Sayın Tezcan ÇAVUŞOĞLU ve Arş. Gör. Sayın İrem AKÇAYIR'ın yer aldığı akademisyen ekip rehberliğinde yürütülüyor.
Çalıştay açılışında, Özel Eğitim ve Kaynaştırma Daire Başkanımız Sayın Fatih PAÇA, UNICEF Temsilcisi Sayın Özlem GÖKALP ve Gazi Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sayın Ufuk ÖZKUBAT konuşma gerçekleştirdi.
Sayın PAÇA, yaptığı açılış konuşmasında: "Çalışmalarımızı "Eğitimde feda edilecek fert yoktur" anlayışından yola çıkarak tüm öğrencilerimize hitap edecek şekilde planlıyoruz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinde farklılıklaştırma boyutunda özel gereksinimli öğrencilerimizin eğitsel ihtiyaçları için çok anlamlı bir adım daha atıldığını ifade ederek; konuşmasına başarı dilekleriyle son verdi.
Sayın GÖKALP, çalışmanın artık belli bir aşamaya geldiğini, bu çalıştayda da aynı verimlilikte çalışmaların devam edeceğini umduğunu ifade etti. Ortaya çıkacak ürünün sahadaki ihtiyacı karşılayacağını ve UNICEF olarak böyle önemli bir çalışmaya destek verdikleri için mutluluklarını belirtti.
Çalıştayın akademik koordinatörü Doç. Dr. Sayın Ufuk ÖZKUBAT, öncelikle çalışmanın başından itibaren süreçten ve hangi aşamaya gelindiğinden bahsetti. Farklılaştırmanın bir felsefe, bir bakış açısı olduğunu ve her öğrencinin güçlü yanları olduğu gibi desteklenmeye ihtiyaç duyulan yanları olduğunu vurguladı. Yapılan bu farklılaştırılmış öğretim etkinlikleriyle çağın gerekliliklerini yerine getirdiğimizi belirtti.