BİLSEM'ler, 1.750.000 Euro tutarında hibe almaya hak kazandı..
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi bünyesinde çağrıya çıkan Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen "Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı" kapsamında 1.750.000 Euro tutarında hibe almaya hak kazanan 14 bilim ve sanat merkezimiz (BİLSEM), AB projelerinin sözleşmesini imzaladı.
IPA Programına başvuru yapıp uzun ve meşakkatli 3 farklı başvuru sürecini başarıyla tamamlayıp yüzlerce proje arasından sıyrılarak hibe desteği almaya hak kazanan;
-Adana BİLSEM (141.222 Euro)
-Amasya Şehit Ferhat Ünelli BİLSEM (123.062 Euro)
-Ankara Etimesgut BİLSEM (116.084 Euro)
-Ankara Yenimahalle BİLSEM (153.393 Euro)
-Ankara Yasemin Karakaya BİLSEM (118.000 Euro)
-Aydın Ticaret Borsası BİLSEM (109.079 Euro)
-Bursa Halil İnalcık BİLSEM (123.605 Euro)
-Denizli Ülker Yörükoğlu BİLSEM (180.000 Euro)
-Denizli Nezihe Derya Baltalı BİLSEM (160.000 Euro)
-İstanbul Kartal BİLSEM (135.302 Euro)
-İzmir Şehit Fatih Satır BİLSEM/ Manisa Turgutlu BİLSEM (127.000 Euro)
-İzmit BİLSEM (133.000 Euro)
-Nevşehir Halil İncekara BİLSEM (128.000 Euro) ve
-Sivas BİLSEM (156.000 Euro) kurum müdürlerimiz ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı yetkililerinin katılımı ile AB Projelerinin sözleşmesi Ankara'da imzalandı.
Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Nezir Gül: "Bu projeler kapsamında; ülkemizdeki özel yetenekli öğrencilere yönelik çalışmalar yapılacak; özel eğitime veya kapsayıcı eğitime ilişkin eğitim materyalleri hazırlanılacak; öğretmenlerin, ailelerin ve okul yöneticilerinin özel eğitim veya kapsayıcı eğitim konusundaki farkındalığı artırılacaktır. BİLSEM'ler; Bütünleştirici (kapsayıcı) eğitimle temelde özel eğitim gereksinimi bulunan öğrencilerimizin akranları ile eşit koşullarda eğitime ulaşmalarını ve fiziksel yeterliklerini dikkate alarak bu öğrencilere eşit fırsatlar sunulmasını desteklemeyi amaçlıyoruz.
Özel eğitim hizmetlerinin kalitesi ile eğitim ve öğretimin kalitesini artırmak olan bu projeler sayesinde öğretmenlerimizin özel eğitim ile kapsayıcı eğitim alanındaki kapasiteleri artırılacak; özel eğitim veya kapsayıcı eğitim ile ilgili ağlar ve ortaklık mekanizmaları oluşturulup geliştirilecek; özel yetenekli öğrencilerimizin eğitimine yönelik eğitim modülleri ile öğretmen, yönetici ve veli eğitimlerinin destek eğitim odaları tasarlanacaktır. Analitik düşünme becerisine sahip; yazılım, donanım, robotik teknolojileri ve tasarım çözümleri geliştirebilen özel yetenekli bireylerimizin yetiştirilmesine destek vermeyi amaçlayan bu projeler ile özel yetenekli bireylerimizin eğitimi konusunda farkındalık yaratarak özel yetenekli öğrencilerimizin eğitim ve öğretimine katkıda bulunulacak; özel yetenekli öğrencilerimiz ile çalışan öğretmenlerimizin mesleki kapasitelerini güçlendirilecek ve bu alanda eğitim materyaller hazırlamayı amaçlayarak ulusal düzeyde BİLSEM öğretmenlerimize yönelik eğitimler gerçekleştirilecek; Dünya'dan ve Türkiye'den alanında öncü akademisyenlerle uzman eğitimciler tarafından söyleşiler ile paneller yapılarak BİLSEM'lerde eğitim öğretim gören tüm bireylerimizin ileri düzey eğitimlerine katkı sağlanacaktır. Avrupa'nın en gelişmiş ve büyük karma gerçeklik ve bilim merkezlerinin bulunduğu ülkelerde gözlem ziyaretleri gerçekleştirilecek; bu ziyaretler kapsamında bilgi ve deneyim paylaşımları yapılarak kuruluşlar bazında gelecek iş birliklerinin ilk adımlarını atacağız.
Ayrıca bu hibe programları kapsamında "Birleşmiş Milletler Kalkınma Hedefleri"ni de dikkate alan projelerin üretilmesini teşvik ederek insanlığı ve tüm diğer canlıları tehdit eden sorunlara karşı çözümler üreten bireyler yetiştirilmesinin amaçlandığı projemiz de yer almaktadır. Diğer bir projemizde ise; eğitimlerde karma gerçekliğin kullanımı konulu zenginleştirilmiş etkinlik içerikler üretilerek, içeriklerin EBA vb eğitim platformlarında yer alması, seçmeli ders olarak "Karma Gerçeklik Atölyesi" adı altında BİLSEM modülüne işlenerek diğer BİLSEM'lerde de uygulanabilmesini hedefliyoruz.
Ekolojik ve toplumsal sorunlara teknolojik ve bilimsel perspektiften yaklaşarak çözümler üreten, özel yetenekli öğrencilerimizin yetiştirilerek dünyamızı daha temiz, daha adil ve daha sürdürülebilir hale getirilmesi amaçlanan projemiz de yine hibe kazanan projeler içerisinde bulunmaktadır." dedi.
Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Nezir Gül; başta proje yürütücü öğretmenlerimiz Dr. Derya Yüreğilli Göksu, Dr. Erhan Şahin, Dr. Hayriye Sultan Tunç, Dr. Sezen Güleç, Alev Coşkun Kitiş, Civan Güran, Gökben Turgut, Gökçe Becit İşçitürk, Gülbahar Avcı, Sibel Erbaş, Meltem Baltalar, Murat Doğan, Selma Gökyokuş, Övgü Özkan, Veysel Kırışan olmak üzere; kurum çalışanlarımıza, projelere danışmanlık yapan akademisyenlere, BİLSEM'lere destek olan Valilikler, Üniversiteler, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine teşekkürlerini sunarak; BİLSEM ailesine ve Özel Eğitim camiasına hayırlı uğurlu olsun dileklerini iletti.