Erken çocukluk döneminde çocuklara sunulacak özel eğitim hizmetlerinin kalitesinin artırılması amacıyla Genel Müdürlüğümüz ve UNICEF işbirliği ile başlatılan "Erken Çocukluk Döneminde Özel Eğitim Hizmetlerinin Güçlendirilmesi'' Projesi devam ediyor. 30 Ekim- 03 Kasım tarihleri arasında Ankara'da proje kapsamında projenin ikinci faaliyeti olan "Özel Eğitimde Erken Çocukluk Müdahale Modeli ve Eylem Planına'' yönelik çalıştay gerçekleştirildi. Söz konusu çalıştay Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü Müdürü Sayın Prof. Dr. İbrahim Halil DİKEN'in sunumları ile başladı.
Proje kapsamında, Erken çocukluk döneminde özel eğitim hizmetlerinin kalitesinin arttırılması amacıyla, öncelikli olarak ülkemizde yürütülen erken çocukluk hizmetlerinin tanımlanması ve bu hizmetlerin çocuk, aile ve toplum temelli yapılması noktasında bir hizmet yaklaşımı benimsenerek "Özel Eğitimde Erken Çocukluk Müdahale Modeli" geliştirilmektedir. Aynı zamanda müdahale modeli çerçevesinde sorumluluğu ve hizmet alanı bulunan kurum ve kuruluşların görev alanlarını belirlemek üzere kurumlarla işbirliği halinde hareket ederek "Özel Eğitimde Erken Çocukluk Eylem Planı" hazırlanmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır.
Çalıştaya, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Strateji Geliştirme Başkanlığından bakanlık temsilcileri, çeşitli okul ve kurumlardan rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar, özel eğitim, okul öncesi, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenleri, fizyoterapistler ve özel eğitim anaokulu müdürlerinin içinde bulunduğu 98 eğitimci/uzman ve üniversitelerin farklı disiplinlerinden akademisyenler katılım sağlamıştır.
Proje kapsamında faaliyetler devam edecektir.