Ülkemizde büyümekte olan binlerce çocuk var. Onlara okullarımız ve öğretmenlerimiz sayesinde ulaşıyoruz. Çalışmalarımızı çocuklarımızın güvenli , huzurlu ve sağlıklı bir şekilde büyüyebilmeleri için gerekli tedbirleri alarak planlıyoruz. Danışmanlık Tedbiri Uygulamaları El Kitabı risk altında bulunan çocuklarımıza destek sağlayan rehberlik öğretmenlerimiz için hazırlanmıştır.
Çocuklarımız, gelişimlerini tehdit eden çeşitli sorunlarla karşılaşabilmektedir. Eğitim ortamlarında öğrencilerin aileleri ile işbirliği yaparak, gelişim alanlarını destekleyerek, psikososyal sorunlarının ele alınması ve çözümlenmesinde rehberlik öğretmenlerinin yadsınamaz etkisi söz konusudur. Çocuklarımızın yüksek yararı doğrultusunda bireyi zorlayan olumsuz yaşantıların etkilerini en aza indirmek ve istenmeyen davranışların tekrar edilmesini önlemek için olumlu gelişim ortamları oluşturmamız gerekmektedir.
Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan bu çalışma; yasal süreçler, görüşme teknikleri, planlama/raporlandırma, psikososyal programlar, psikososyal modüller başlıkları ile beş bölümden oluşmaktadır. Sosyal çalışmacılar el kitabımızdan yararlanarak; çocuk adalet sistemi hakkında bilgi sahibi olacak, hakkında danışmanlık tedbiri kararı verilmiş çocuk, anne/babası ve bakım vereni ile ön görüşme, planlama ve raporlama yapma becerilerini geliştirerek; örnek uygulamalardan hareketle kendi ihtiyaçlarına göre psikososyal destek programı hazırlayabilecektir. İletişim becerileri, akran baskısına hayır diyebilme, madde kullanımı, öfke kontrolü, aile içi ilişkiler ve cinsel istismar gibi konularda örnek teşkil edecek modüllere ulaşabilecektir.
Danışmanlık Tedbiri Uygulamaları El Kitabı ile geleceğimiz olan çocuklarımızın mutlu ve sağlıklı bir şekilde yetişmelerine katkı sağlamayı temenni ediyoruz.
Danışmanlık Tedbiri Uygulamaları El Kitabı´na ulaşmak için tıklayınız.