Günümüzün hızla değişen ve gelişen dünyasında, bireylerin bilgiyi tek bir kaynaktan almaları ve ezberlemeleri beklenmemekte, aksine bilgiye ulaşma yollarını bilen, bunları kullanabilen ve karşılaştığı sorunlar karşısında, bilgiyi kullanarak çözüm yöntemlerini oluşturabilen bireylerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Bireylerin bu özellikleri kazanmalarında, öğretmenlerin etkin ve etkileşimli öğrenme ortamlarını tasarlamalarında, öğretim teknolojileri ilkelerine uygun olarak hazırlanmış öğretim materyallerinin kullanımı büyük önem taşımaktadır.
Teknolojinin hızlı bir biçimde gelişmesi öğrenme ve öğretme süreçlerinde kullanılan materyallerin dijitalleşmesini hızlandırarak elektronik eğitim içeriklerinin öğrenme ortamlarında sıklıkla yer almasını kaçınılmaz kılmıştır. Bu tür içeriklerin eğitim ve öğretimde sunduğu fırsatların farkında olan Genel Müdürlüğümüz tarafından e-içerik ve bu e-içeriklerin sunulacağı dijital platform oluşturma çalışması başlatılmıştır.
İlk aşamada matematik öğretimi, iklim değişikliği ve enerji, Türkçe öğretimi, yabancı dil ve rehberlik alanlarında olmak üzere 5 alanda dijital içerik üretilmeye başlanmış olup ilerleyen süreçte farklı alanlarda üretilecek içeriklerle platformun daha da geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
Bu amaçla bilişim teknolojileri, görsel sanatlar öğretmenleri ve alan uzmanlarının katılımı ile bir çalıştay yapılıyor.
Çalıştayda oluşturulan eğitsel e-içerik senaryoları moderasyondan geçerek üretime hazır hale getirilmekte, görsel ve e-içerik teknik uzmanları tarafından e-içeriğe dönüştürülerek son hali verilmektedir.
Bugüne kadar 5 tematik alanda 50 etkileşimli içerik, 20 eğitsel oyun, 6 podcast, 15 infografik üretilmiş olup bu içeriklerin dijitalbilsem.gov.tr adresinden yayınlanması planlanmaktadır.