Bilim ve sanat merkezlerinin eğitim kalitesini arttırmak ve kurum müdürlerini bir araya getirerek BİLSEM birlikteliğini oluşturmak amacıyla düzenlenen Müdürler Çalıştayı Afyon Sandıklı’da başladı. Müsteşar Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Emre BİLGİLİ, Genel Müdürümüz Celil GÜNGÖR, Temel Eğitim Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cem GENÇOĞLU, İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Ramazan BARIN, Özel Yeteneklilerin Geliştirilmesi Dairesi Başkanı Oktay KILIÇ ve Afyonkarahisar İl Müdürü Metin YALÇIN’ın katılımıyla gerçekleşen çalıştayda, 2016- 2017 eğitim öğretim döneminde yapılacak çalışmalar temelinde Bilim ve Sanat Merkezleri Yönergesi, Öğretmen Atama Kılavuzu, öğrenci tanılama süreci, çerçeve programlar, aile eğitiminin kapsamı ve yöneticilerin rolü, yeni eğitim öğretim yılında planlanan projeler, TÜBİTAK başvuruları ve yarışmalar, öğretmen seçim süreci, BİLSEM modülünün tanıtımı, bina projesi, atölye standartları ve öğretmen nitelikleri gibi konular yer alıyor.
Genel Müdürümüz Sayın Celil GÜNGÖR yaptığı konuşmada “Türkiye artık eğitimde fiziki donanım, kaynak ve müfredat açısından nitelikli bir hale geldi, ancak bizim yeni hedefimiz eğitimin içeriğini arttıran çalışmalar olmalıdır. BİLSEM’deki öğrencilerimizin nitelik farklılıkları var, biz bu öğrencilerin niteliklerini daha iyi hale getirerek mezun etmezsek üzerimize düşeni yapmamış oluruz. Bu açıdan üzerimizde büyük bir yük var. Genel Müdürlük olarak öğrenci tanılama süreci ve öğretmen alımları ile ilgili büyük değişiklikler yaptık ancak bu bir ekip işi ve bu aşamadan sonra BİLSEM yöneticilerine büyük görev düşüyor” dedi.
Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre BİLGİLİ ise “Bilim ve sanat merkezleri bizim için bir hareket noktası, biz bu tarlanın hizmetindeyiz. Artık her ilde varız, kontrollü büyüyoruz, öğretmeni kaliteli hale getiriyoruz ancak yönetici olarak iş sizde bitiyor. Yaptığımız bu çalışmalarla bizim kendi modelimizi inşa etmemiz gerekiyor. BİLSEM’ler her geçen gün daha iyi bir hale dönüşüyor ve biz aynı dertle dertlenen bir ekip olma yolunda ilerliyoruz. Bu yıl daha iyi ne yapabiliriz kaygısıyla 6 farklı ilde öğretim görevlileriyle akademik toplantılar gerçekleştirdik. Bütün bu nitelikli eğitim arayışımızda bütün ülkelerden yararlanmayı temel aldık ancak biz bu modelleri taklit etmek yerine kendi sistemimizi kendimiz üretmeye hazırız. Bizler bu çalışmaya kariyer planlaması olarak değil, bir gönül işi olarak bakmalıyız.” diyerek konuşmalarını tamamladı.
Yapılan çalışmalarla bilim ve sanat merkezlerinde görev alan müdürlerin yeterliliklerinin arttırılarak öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik yapılan bütün çalışmaların temellerinin oluşturulması amaçlanmaktadır. Çalıştay açılışında konuşan Özel Yeteneklilerin Geliştirilmesi Dairesi Başkanı Oktay KILIÇ bilim ve sanat merkezlerinin 2015 yılından bu yana yeni bir döneme girdiğini ve her geçen gün daha iyi çalışmalar ortaya koymak için özveriyle çalışıldığını, özel yetenekli öğrencilerin en iyi eğitime ulaşabilmesi için bilim ve sanat merkezi yöneticilerinin yeniliklere ayak uydurarak sağlayacakları katkıların önemini vurguladı.
Bilim ve sanat merkezlerinde görev alan yöneticilerin eğitim alması ve BİLSEM’lerin kalitesini arttırmaya yönelik çalışmaların sürdürüleceği çalıştay, 26-30 Eylül 2016 tarihleri arasında devam edecek.