Ülkemizin özel yetenekli öğrencilerinin 21. yüzyıl becerilerini kazanmış, üretim odaklı ve proje tabanlı düşünebilen bireyler olması amacıyla düzenlenen Bilim ve Sanat Merkezleri Festivali 2018 tüm coşkusuyla devam ediyor.
Festivalin ikinci günü atölye çalışmalarıyla başladı. Görsel sanatlar atölyelerinde özgün baskı, ebru, heykel, hat, çizgi film, mozaik; müzik atölyelerinde müzik teknolojileri, koro, orff, ritim ve çalgı yapım atölyelerinde çalışmalar yapıldı. Side Antik Kent’te de fotoğrafçılık atölyesinde öğrenciler yeteneklerini sergiledi. Bilim ve teknoloji turnuvasında yarışmalar devam ederken gökyüzü gözlem atölyesi Tamer Akın’ın koordinesinde gerçekleşti. Atölyede öğrencilere gök atlası yapımı ve gece saatlerde astro fotoğrafçılık anlatıldı. Genç girişimci Kadir Can Kırkoyun, öğrencilerle hackathon üzerine bilgi paylaşımında bulunup 24 saatlik “Akıllı Şehir ve Ev Sistemleri” konulu yarışmayı başlattı.
Sanat söyleşileri kapsamında yapımcı ve yönetmen Osman Sınav öğrencilerin bu alandaki sorularını cevaplandırdı. “Hayallere ve başarıya ulaşmada kabiliyetin etkisi ancak yüzde ondur, kalan yüzde doksanlık bölümünü ise çalışmak ve gayret teşkil etmektedir.” diyen Osman Sınav öğrencilerin hayallerinin peşinden gitmelerinin öneminden bahsetti.
Festivalin ikinci günü Hanefi Özbek konseri ile tamamlandı.