Müzik, drama, halk oyunları, serbest zaman alanı, gastronomi ve ses kayıt atölyesinden; resim-seramik, geleneksel el sanatları, sinema, robotik kodlama, teknoloji tasarım, vr sanal gerçeklik, akıl oyunları ve hayal odası atölyesine kadar birçok atölye...
Millî Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk, Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerimizin, Çanakkale ilindeki tüm öğrencilerin ve özellikle dezavantajlı guruplarda yer alan öğrencilerin haftanın 7 günü kullanımına sunulacak Tasarım Beceri Atölyeleri'nin açılışını gerçekleştirdi.
Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi'mizin koordinesinde olan bu atölyeler sayesinde öğrencilerimiz atölyelerde kendi derslerini kendi öğretmenleri ile okulları dışında zengin öğrenme ortamında işleyebilecek..
"Yenilikçi Eğitim Anlayışı" sunulan atölyeler sayesinde; Çanakkale Bilim Sanat Merkezi'mizde öğrenim gören özel yetenekli öğrencilerimizin atölye binasını etkin bir şekilde kullanmaları, araştırma-geliştirme projelerini, tasarım, patent ve faydalı model çalışmalarını gerçekleştirmeleri amaçlanıyor ve bu atölyeler sayesinde Çanakkale ilinde öğrenim gören öğrenciler, 2023 Eğitim vizyonunda belirtilen zenginleştirilmiş öğrenme ortamlarına kavuşmuş olacak..
2 kattan oluşan atölye binasının içerisinde 12 farklı tasarım ve beceri atölyesi bulunuyor. Müzik, drama, halk oyunları, serbest zaman alanı, gastronomi ve ses kayıt atölyesinden; resim-seramik, geleneksel el sanatları, sinema, robotik kodlama, teknoloji tasarım, vr sanal gerçeklik, akıl oyunları ve hayal odası atölyesine kadar birçok atölye bir diğeriyle ilişkili olacak şekilde titizlikle belirlenip tasarlandı.
Atölyelerin içeriği ve donatımı amaçlanan kazanımlara uygun olarak hazırlanmış, öğrencilerimizin hem bilişsel, hem duyuşsal hem de psikomotor becerilerinin arttırılması hedeflenmiştir.
Hayırlı uğurlu olsun..