Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü

2023 YILINDA TÜM İLÇELERE BİLİM VE SANAT MERKEZİ KURULACAK

2023 YILINDA TÜM İLÇELERE BİLİM VE SANAT MERKEZİ KURULACAK

Bilim ve sanat merkezlerinde yapay zekâ atölyeleri yapılması için Millî Eğitim Bakanlığı ve Vakıfbank arasında imzalanan iş birliği protokolü imza töreninde konuşan Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer, özel yetenekli öğrencilerin devam ettiği bilim ve sanat merkezlerinin 2023 yılında tüm ilçelere yaygınlaştırılacağını söyledi.

İstanbul'da Ahmet Yüksel Özemre Bilim ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen BİLSEM'lerde Yapay Zekâ Atölyeleri Yapımı İş Birliği imza töreninde konuşan Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer, ülkelerin en kalıcı sermayesinin beşeri sermaye olduğuna işaret ederek bu sermayenin niteliğini artırmadaki en önemli enstrümanın eğitim olduğunun altını çizdi. 

2023 yılında tüm ilçelere bilim ve sanat merkezi kurulacak

Özellikle okul öncesi eğitim, mesleki eğitim, öğretmenlerin eğitimi gibi çok farklı alanlarda ve eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için devasa yatırımlar yapmaya devam ettiklerini belirten Bakanımız Sayın Mahmut Özer, şöyle konuştu:

"Bilim sanat merkezleri de bunun bir boyutu. Bilim sanat merkezlerinde özel yetenekli öğrencilerimize yeteneklerini geliştirmek için yeni imkânlar sağlıyoruz ki ülkemizin rekabet gücü artsın. İki sene önce Türkiye'deki bilim sanat merkezlerinin sayısı 185'ti. Erişimini kolaylaştırmak için biz bu sayıyı iki katına ulaştırarak 379'a çıkardık ve şu anda 100 bine yakın öğrencimiz, bilim sanat merkezlerinden yararlanıyor." diye konuştu.   

Amaçlarının öğrencilerin bulunduğu lokasyonda bilim ve sanat merkezine devam edebilmesi olduğunu belirten Sayın Özer, "Onun için buradan da bir müjde vereyim: 922 ilçemiz var. 2023 yılında tüm ilçelerde bilim sanat merkezi kuracağız. Dolayısıyla ilçelerdeki o yetenekli çocuklarımız başka ilçelere gidip bir bilim sanat merkezine erişmek durumunda kalmayacak." dedi.  

23-12-2022BİLSEMLERDE YAPAY ZEKA ATÖLYELERİ YAPIMI İÇİN BAKANLIĞIMIZ VE VAKIFBANK ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.BİLSEMLERDE YAPAY ZEKA ATÖLYELERİ YAPIMI İÇİN BAKANLIĞIMIZ VE VAKIFBANK ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.BİLSEMLERDE YAPAY ZEKA ATÖLYELERİ YAPIMI İÇİN BAKANLIĞIMIZ VE VAKIFBANK ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.BİLSEMLERDE YAPAY ZEKA ATÖLYELERİ YAPIMI İÇİN BAKANLIĞIMIZ VE VAKIFBANK ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.BİLSEMLERDE YAPAY ZEKA ATÖLYELERİ YAPIMI İÇİN BAKANLIĞIMIZ VE VAKIFBANK ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.BİLSEMLERDE YAPAY ZEKA ATÖLYELERİ YAPIMI İÇİN BAKANLIĞIMIZ VE VAKIFBANK ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Emniyet Mah. Gazeteci Muammer Yaşar Bostancı Cad. MEB Beşevler Kampüsü A Blok, 06560 Beşevler, Yenimahalle / ANKARA - 0312 413 30 49 / 0312 413 30 38

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.