Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Fikirler Yarışsın Engeller Aşılsın III. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Materyal ve Etkinlik Yarışması ödülleri sahipleriyle buluştu.

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Fikirler Yarışsın Engeller Aşılsın III. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Materyal ve Etkinlik Yarışması" ödülleri sahipleriyle buluştu.
Fikirler Yarışsın Engeller Aşılsın III. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Materyal ve Etkinlik Yarışması ödülleri sahipleriyle buluştu.

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Fikirler Yarışsın Engeller Aşılsın III. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Materyal ve Etkinlik Yarışması" ödülleri sahipleriyle buluştu.

Özel eğitim ve rehberlik alanlarına farklı ve zengin materyaller ve etkinlikler kazandırmak amacıyla düzenlenen III. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Materyal ve Etkinlik Yarışması’nın ödül töreni, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Ahmet Emre BİLGİLİ’nin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Ödül törenine, özel eğitim ve rehberlik alanında hizmet veren çok sayıda vakıf ve dernek temsilcileri, akademisyenler ve TÜBİTAK’tan pek çok davetli katıldı.III. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Materyal ve Etkinlik Yarışması’nın ödül töreni, yarışma sürecini özetleyen tanıtım filmi ile başladı. Tanıtım filmi gösteriminden sonra tören, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre BİLGİLİ’nin konuşmaları ile devam etti. 

Sayın BİLGİLİ, özel eğitim ve rehberlik alanlarında yürüttükleri çalışmalardan bahsetti. Yarışmanın özellikle özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere yönelik yaratıcı materyal ve etkinliklerin oluşturulmasında önemli katkılar sağladığını belirtti. Toplumda sürekli gelişmeyi sağlamanın, her bireyi eğitim sürecine dâhil etmekle mümkün olduğunu ve toplumun her ferdinin yetenekleri, yeterlilikleri ve becerileri engellenmediği sürece geliştirilecek yönleri bulunduğunu belirtti. Engelli bireylerin sorumluluğunun ailelerin yanı sıra topluma da ait olduğunu belirten Bilgili, "Engelli bir çocuğa sahip olma, ailenin de toplumun da bir anlamda kaderidir. Bu yüzden de sorumluluğumuz ortaktır." dedi. Bilgili, Türkiye´de kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla 300 bin, özel eğitim okullarında 52 bin öğrencinin eğitim gördüğünü aktararak "Engellilik hâli, eğitimde kreatif ve özel materyaller bulundurmayı zorunlu kılıyor. Genel Müdürlüğümüzün ilk kez 2016´da düzenlediği özel materyal ve etkinlik yarışması sayesinde öğrencilerimiz sınıflarında özgün ve işlevsel materyaller ile tanıştı." diye konuşmalarına devam etti. Bu yıl "rehberlik hizmetleri" kategorisinin de eklenerek yarışmanın kapsamının ve içeriğinin de zenginleştirildiğini kaydeden Bilgili, "Yarışmaya bu yıl bin 416 ürün adına başvuru yapıldı. Bugün bunların içinden, özel eğitim alanı materyal kategorisinde 24, etkinlik kategorisinde 10, rehberlik hizmetleri alanı etkinlik kategorisinde de 15 olmak üzere 49 ürün ödül alacak." bilgisini paylaştı. Bilgili, materyal ve etkinliklerin özel eğitim ve rehberlik hizmetlerine değer katacağını ve çalışmaların niteliğini artıracağını dile getirerek "Bu yarışmayı aynı zamanda özel eğitim alanıyla ilgili Ar-Ge çalışması olarak görüyoruz. Geçen yıl yapılan yarışmada ödül alan eserlerimizin üretimini yaparak okullara gönderiyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

3. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Materyal ve Etkinlik Yarışması’na özel eğitim materyal kategorisinde 902, özel eğitim etkinlik kategorisinde 247, rehberlik etkinlik kategorisinde 267 olmak üzere toplamda 1416 başvuru yapılan yarışmanın sonucunda düzenlenen ödül töreninde; 24 özel eğitim materyal, 10 özel eğitim etkinlik, 15 rehberlik etkinlik olmak üzere toplamda 49 ürüne ödül verildi.

Özel eğitim alanı etkinlik kategorisinde;

Birinci "Down Efe" adlı etkinlikle Ali ERBAY,

İkinci "Meslekleri Öğreniyorum" adlı etkinlikle Neslihan GÜNGÖR,

Üçüncü "Mancınık" adlı etkinlikle Deniz SEYHAN oldu.

 Özel eğitim alanı materyal kategorisinde;

Birinci "Matematik Dünyası" adlı materyalle Funda POLAT,

İkinci "Hecelerden Kelimelere" adlı materyalle Elif ÖZMEN,

Üçüncü"Ritmik Sayma Tahtası" adlı materyalle Bayram COŞKUN oldu.

Rehberlik hizmetleri alanı etkinlik kategorisinde ise;

Birinci "Öfkem Beni Yönetemez, Ben Öfkemi Yönetirim" adlı etkinlikle Büşra BATIMOR

İkinci "Yaratıcı Drama" adlı etkinlikle ile Berna HALİLOĞLU,

Üçüncü "Ben Ne Hissediyorum" adlı etkinlikle İdris GÜNDÜZALP oldu.

Yarışmada derece alan kişilere ödüllerini Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre BİLGLİ, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Saime TOPTAN, Ortaöğretim Genel Müdürü Cevdet VURAL, Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdür Bülent ÇİFTCİ İç Denetim Birimi Başkanı Özgür KALKAN, Talim ve Terbiye Kurulu Üyeleri Mustafa OTRAR ve Hüseyin KORKUT, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Öğretim Programları Daire Başkanı Mehmet Akif SÜTCÜ, Ortaöğretim İzleme ve Değerlendirme Başkanı Hacı Ali OKUR takdim etti.

III. Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik Yarışması neticesinde yarışmaya katılan eserler, Ar-Ge çalışmaları ile geliştirilerek özel eğitim ve rehberlik alanına kazandırılacaktır.  

Mansiyon ödülleri için aşağıdaki bağlantılara tıklayınız.

/meb_iys_dosyalar/2018_11/02171221_Yzel_EYitim_Materyal_Mansiyon_YdYlleri.docx

/meb_iys_dosyalar/2018_11/02171231_Yzel_EYitim_Etkinlik_Mansiyon_YdYlleri.docx

/meb_iys_dosyalar/2018_11/02171239_Rehberlik_Etkinlik_Mansiyon_YdYlleri.docx

02-11-201802-11-201802-11-201802-11-201802-11-2018

Emniyet Mah. Gazeteci Muammer Yaşar Bostancı Cad. MEB Beşevler Kampüsü A Blok, 06560 Beşevler, Yenimahalle / ANKARA - 0312 413 30 49 / 0312 413 30 38

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.