Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü

2022-2023 YILI BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA VE YERLEŞTİRME SÜRECİYLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

2022-2023 YILI BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA VE YERLEŞTİRME SÜRECİYLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa illerini etkileyen depremler nedeniyle 11-19 Şubat 2023 tarihleri arasında uygulanması planlanan bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme süreci genel zihinsel yetenek alanı ön değerlendirme uygulamaları gerçekleştirilememiştir. Öğrenciler, ertelenen uygulamalara ait giriş belgelerini okullarından alabileceklerdir.  

Deprem bölgesindeki iller ile bu illerde bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecinde aday gösterilerek deprem sonrası başka illere nakil giden öğrencilerin genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanı ön değerlendirme uygulamalarına ilişkin usul ve esaslar Genel Müdürlüğümüz tarafından ileri bir tarihte duyurusu yapılacak olan takvim çerçevesinde yürütülecektir.  

Ancak depremden etkilenen 10 il ile bu illerden diğer illere nakil gidenler dışında kalan öğrencilerin bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme süreci daha önce ilan edilen takvim doğrultusunda yürütülmeye devam edecektir.   

Belgeye dayalı mazereti olan öğrencilerin uygulamaları 08-09 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Emniyet Mah. Gazeteci Muammer Yaşar Bostancı Cad. MEB Beşevler Kampüsü A Blok, 06560 Beşevler, Yenimahalle / ANKARA - 0312 413 30 49 / 0312 413 30 38

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.