Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü

2018 Yılı Tercih Danışmanlığı Kılavuzu Yayımlandı.

2018 Yılı Tercih Danışmanlığı Kılavuzu Yayımlandı.

2014 yılında itibaren Bakanlığımız tarafından düzenli olarak sunulan tercih danışmanlığı hizmeti, 2017-2018 eğitim öğretim yılında da sürdürülecektir. Bu kapsamda tercih danışmanlığı hizmetinin esas ve usullerini belirleyen 2018 Yılı Tercih Danışmanlığı Kılavuzu yayımlanmıştır.

Yayımlanan kılavuz doğrultusunda öğrencilerin yetenek, ilgi, ihtiyaç, kişilik özellikleri ve yaşam koşullarıyla uyumlu olacak şekilde bir üst öğrenim kurumuna geçiş süreçlerinde onlara rehberlik etmek ve tercih danışmanlığı sürecinde verilen hizmetleri belirlenen standartlar doğrultusunda planlı ve programlı bir şekilde yürütülebilmek içintüm il ve ilçelerde koordinasyon kurulları; koordinasyon kurullarınca belirlenen yerlerde ise tercihdanışmanlığı komisyonları kurulacaktır.

Ayrıca Kılavuzda koordinasyon kurulları ile tercih danışmanlığı komisyonlarının kurulması ve görevleri, tercih danışmanlığı komisyonlarının yapacağı işlemler, tercih danışmanlığı komisyonlarınca dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili açıklamalar yer almaktadır.

 

2018 Yılı Tercih Danışmanlığı Kılavuzu’na ulaşmak için tıklayınız.

Emniyet Mah. Gazeteci Muammer Yaşar Bostancı Cad. MEB Beşevler Kampüsü A Blok, 06560 Beşevler, Yenimahalle / ANKARA - 0312 413 30 49 / 0312 413 30 38

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.